Emoții de toamnă

Parfumul toamnei a fost regăsit de elevii claselor a IX-a din Colegiul Economic „Viilor” în poezia autorilor români, în cadrul activității „Emoții de toamnă”, organizat de biblioteca școlară, în colaborare cu catedra de limba și literatura română, diriginții claselor a IX-a și psihopedagogul școlar.

O adevărată întrecere în prezentarea și recitarea celor mai frumoase versuri de toamnă! Au realizat cele mai ingenioase planșe, pline de fantezie, cu informații despre viața și operele autorilor. Fiecare clasă a prezentat un autor, elevii având posibilitatea să lucreze în echipă.

O adevărată călătorie în timp, un timp al toamnei. Un curent nevăzut care ne-a făcut să zburăm departe. Spiritul foșnitor al versurilor poetului a vibrat în glasul lor. Literatura și arta sunt mereu împreună.

Fiecare elev a avut sentimentul curat al iubirii pentru locurile pline de farmec și culoare, locuri pe unde îndrăgiții scriitori au trecut. Spiritul lor creator i-a sensibilizat de cum au deschis paginile cărților. Cel mai puternic vector de comunicare este emoția. O întâlnire cu doruri și tristeți, cu miresme și gusturi, cu flori și păduri în flăcări, cu zborul nostalgic de cocori. Toamna pe care ei au descoperit-o este o adevărată icoană, plină de emoție, lirism, echilibru și liniște. Bucuria și emoția toamnei i-a ajutat să înțeleagă realitatea, devenind astfel mai empatici, dezvoltându-și totodată spiritul creator.

Cadrele didactice, părinții, elevii de la clasele mai mari, bibliotecarul școlar, psihopedagogul școlar, diriginții caselor a IX-a au fost martorii unui eveniment deosebit. De mult nu ne-am mai bucurat așa împreună. Tudor Arghezi avea dreptate: „Niciodată Toamna nu fu mai frumoasă”! Având o voce deosebită, eleva Gilorteanu Oana de la clasa a X-a G, având , a fost invitată să le cânte. Răsuna pe holurile școlii, cântecul „Codrii mei bătrâni”.

La finalul activității elevii erau mai plini de toamnă, cu sufletul murmur și cântec, fericiți că au putut să participe la concurs. Au primit calendare de perete pentru anul școlar 2023-2024 cu fotografiile artistului fotograf Roza Zah, ceasuri de perete personalizate cu toamna, cutii cu cretă și diplome.

Cei care n-au putut ajunge la eveniment, pot trece pe la expoziția din holul școlii. Lucrările elevilor vor rămâne expuse până la sfârșitul lunii noiembrie.

O zi de toamnă lină, sănătoasă și visătoare!

Fotografiile de la activitate au fost realizate de Roza Zah, artist fotograf

Lucreția Nechifor, bibliotecar școlar